۱۳۹۲-۰۸-۰۸

پست الکترونیکی:
نشانی: حرم مطهر، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، ساختمان شماره2

تاریخچه
قدمت کتابخانه دانشگاه به زمان تأسیس مدرسه علمیه میرزاجعفر (1231 ق) برمی‌گردد و میراثی ماندگار از فرهنگ گذشتگان می‌باشد. تعدادی از نسخ خطی نفیس کتابخانة میرزاجعفر و خیراتخان به منظور حفظ و نگهداری این آثار و استفادة بهینه در سال 1363 با نظر اولیاء امور به بخش کتب خطی کتابخانه آستان قدس رضوی منتقل گردید و کتابهای چاپ سنگی و چاپ قدیم اولیه کتابخانه دانشگاه علوم اسلامی رضوی را تشکیل داد.
هم‌اکنون کتابخانه از نظر مکان و منابع توسعه بسیاری پیدا کرده است. کتابخانه در حال حاضر با ایجاد سه سالن کتابخانه تخصصی، سالن قفسه باز و سالن تحقیقات (کتابخانه مرکزی) فضای مناسبی را جهت اطلاع‌رسانی اساتید، دانشجویان، طلاب و کارکنان دانشگاه فراهم ساخته است. این مرکز هم‌اکنون به سیستم‌های جدید اطلاع‌رسانی مجهز بوده و اطلاعات کتابشناسی کتابخانه ملی، کتابخانه مرکزی آستان قدس و کتابخانه‌های وابسته آن را در اختیار مراجعان و دانش‌پژوهان قرار می‌دهد.
عمده منابع موجود در کتابخانه مربوط به رشته‌های علوم قرآنی و حدیث، فلسفه و کلام ، حقوق، زبان و ادبیات عربی، تاریخ، علوم حدیث، ادبیات فارسی، فقه و مبانی حقوق اسلامی می‌باشد.
اهداف
  •  پشتیبانی اهداف آموزشی و پژوهشی و فرهنگی دانشگاه از طریق تأمین نیازهای اطلاعاتی اساتید، دانشجویان و سایر کاربران.
  •  به کارگیری شیوه‌های نوین کتابداری و اطلاع‌رسانی و تکنولوژی پیشرفته در جهت استفاده بهینه از نیروی انسانی، منابع و امکانات به منظور افزایش سرعت اطلاع رسانی و دسترسی مطلوب به منابع و اطلاعات و عرضه فعالانه خدمات.
  •  گردآوری مجموعه‌ای غنی از منابع اطلاعاتی علمی و مرجع در زمینه‌های رشته های تخصصی دانشگاه و ارتقاء سطح کمی و کیفی آن در جهت پاسخ‌گویی هر چه بیشتر به نیاز مراجعان.
وظایف
  •  شناسایی و گردآوری منابع مرجع و غیر مرجع شامل: کتاب‌ها، نشریات، پایان‌نامه ها و جزوات فارسی، انگلیسی و سایر منابع مورد نیاز مراجعین کتابخانه.
  •  سازماندهی (فهرست نوسی و رده بندی) منابع موجود در کتابخانه بر اساس استانداردهای مصوب به منظور بهره‌برداری بهینه از آنها.
  •  اطلاع‌رسانی مناسب و به موقع به منظور آگاه کردن مراجعان از منابع جدید و ارائه خدمات کتابخانه‌ای.
  •  تلاش در جهت فراهم آوردن امکانات و تسهیلات کافی و مناسب برای استفاده از منابع در داخل کتابخانه.
  •  فراهم آوردن امکانات امانت کتاب و راه‌اندازی سیستم امانی کتاب.
  •  تأمین خدمات مورد نیاز مراجعان از قبیل ارائه کتاب، پاسخ‌گویی به سؤالات و جست و جو در منابع.
  •  تنظیم منابع به گونه‌ای که آسان و با بهترین نحو ممکن قابل دسترسی باشد.
  •  شرکت در نمایشگاه های کتاب داخلی و خارجی و شناسایی و خریداری تازه ترین منابع مورد نیاز.
  •  وجین کردن، آفت‌زدایی، ترمیم و صحافی منابع، حفظ و نگهداری منابع و اسناد.
  •  گردآوری و تجزیه و تحلیل آمار فعالیت‌های کتابخانه و گزارش آن به مقام مافوق.
  •  تدوین سیاستها و آیین‌نامه‌های لازم در ارتباط با خدمات و فعالیتهای کتابخانه و پیشنهاد آن به مراجع ذی ربط.
  •  برآورد بودجه سالانه و پیشنهاد آن.
واحدهای سازمانی
نمایش پلکانی
الف. بخش فنی
  •  ثبت.
  •  فهرست نویسی.
  •  آماده سازی.
ب. بخش خدمات عمومی
  •  کتابخانه مرکزی (دارای قسمتهای گردش و امانت کتاب).
  •  کتابخانه تخصصی (دارای قسمتهای کتابهای تخصصی، کتابهای مرجع فارسی و لاتین، آرشیو مجلات، پایان نامه ها).
  •  اطلاع رسانی رایانه ای.
  •  امانت سی دی و نوار کاست.
ج. بخش سفارشات
  •  سفارشات
   :کارشناسان و متصدیان
نام ونام خانوادگی سمت تحصیلات شماره تماس