۱۴۰۳-۱۰-۲۷

رستگاری در قرآن

رئیس دانشگاه رضوی در جمع طلاب و دانشجویان معتکف در مسجد میرزاجعفر دانشگاه علوم اسلامی رضوی از فلاح و رستگاری در قرآن سخن گفت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم اسلامی رضوی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر جهانگیری، رئیس دانشگاه رضوی در جمع طلاب و دانشجویان معتکف در مسجد میرزاجعفر این نهاد علمی و فرهنگی به واژه «افلح» در قرآن اشاره کرد که در سه سوره مومنون، اعلی و شمس با «قد» آمده است.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر جهانگیری بیان داشت: نکته بسیار مهم در این سه آیه برای فلاح و رستگاری انسان این است که بتواند از دست نفس اماره، خویش را نجات دهد دشمن بسیار خطرناکی که هرچه به او توجه کنید و آسان بگیرید خواسته ش بیشتر می شود و هرچه سخت بگیرید رام می شود مثل دشمنی معمول انسان ها نیست که وقتی محبتی ببیند کم کم تغییر کند چرا که طبع بشر چنین است که در مقابل محبت نرم می شود.

وی افزود: دشمنی نفس با انسان برعکس است راه بیایید او خواسته بالاتری را می خواهد بنابراین تعداد کسانی که به فلاح می رسند کمتر است چرا که وقتی خواسته دل را برآورده می کنید مثل خواب یا غذای بیشتر یا نعوذبالله، بلاخره انسان هم لذت می برد عادت به این حس سبب می شود بیشتر مطیع نفس باشد چون خودش لذت می برد سخت است که بخواهد در مقابل این نفس مقاومت و ایستادگی کند.

رئیس دانشگاه رضوی بیان داشت: همین روزه شما معتکفین و کسانی که در طول سال در ماه های مختلف روزه می گیرند یکی از راه های مبارزه با نفس و مبارزه با شیطان است! خوردن و آشامیدن و تا مقداری کم شدن استراحت و به دعا پرداختن و مواردی این چنین، سبب کنترل نفس می شود.

وی افزود: در سوره مومنون از رستگاری مومنان می گوید کسی که خدا را باور کرده و خدا بر همه وجود او حاکم است خدا را ناظر و حاضر می بیند چنان که خلوتی بدون او پیدا نمی شود همه قدرت و توان و امکانات را خدا به او داده حتی امکان گناه! بنابراین با علم به این موضوع جرات نمی کند که در محضر او خطا کند.

وی ادامه داد: اگر هم فشار نفس بیش از مقاومت او بود و شیطان جنی و انسی انسان را از راه بدر کرد تا مرتکب خطا شود سریع توبه می کند و پشیمان می شود.

استاد سطح خارج حوزه علمیه خراسان بیان داشت: اگر کسی ایمان حقیقی ندارد خدا را باور نکرده و تقلیدی دم می زند این نمی تواند در مقابل خواسته های نفس مبارزه کند نون به نرخ روز می خورد هرجا به نفعش باشد تبعیت دارد و الا به خواسته نفس عمل می کند.

وی با اشاره به فرمایش «الناسُ عبیدُ الدنیا و الدین لعق علی السنتهم یحوطونه مادرَّت معایشُهم فاذا مُحَّصوا بالبلاء قَلَّ الدَیّانون» از گلایه سیدالشهدا(ع) از مردم سخن گفت که تا وقتی زندگی روبراست که هیچ والا در سختی و تنگی تبعیت و ایمانشان کم می شود.

استاد سطح عالی حوزه با اشاره به خطاب پیامبراکرم(ص) به امام علی(ع) که ولایت ایشان ملاک رستگاری مومنان است بیان داشت: قبول امامت و ولایت علی با گناه که نمی شود قبول ولایت حضرت یعنی به خواست و نظر ولی عمل کند.

وی در ادامه با طرح این پرسش که چه چیزی انسان را از تزکیه دور می کند؟ گفت: اینکه انسان دنیا را به آخرت ترجیح بدهد تزکیه نمی شود.

رئیس دانشگاه رضوی بیان داشت: کسی که هرچه نفس می خواهد عمل کرده و نرم برخورد می کند گرفتار محرومیت و گناه می شود باید تزکیه کند تا بتواند به فلاح و رستگاری برسد.

وی افزود: فرمول قرآن و روایات حرکت به سمت تزکیه است و لازمه تزکیه علم است اگر علم هم بدون تزکیه باشد در مقابل انسان حجاب می شود.

وی در پایان گفت: بهترین دوران تزکیه دوران جوانی است خدا کمک می کند توانمندی فرد را در مبارزه قوت می دهد و قدرت مقابله و ایستادگی در مقابل نفس و شیطان را افزون می کند

سازندگان:
منبع:
روابط عمومی
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید