دانشگاه رضوی برای حضور در عرصههای بینالمللی رویکردی تمدنی دارد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم اسلامی رضوی، مسئول امور بینالملل دانشگاه علوم اسلامی رضوی در گفت و گو با آستان نیوز، رسانه رسمی آستان قدس رضوی گفت: باتوجه به هدف این آستان مقدس برای تبلیغ علوم اسلامی در سراسر جهان، دانشگاه رضوی نیز فعالیتهای فراملی خود را از ابتدای تأسیس یعنی سال 1364 آغاز کرد واین موضوع را در دروس دانشگاهی که از همان زمان برای طلاب و دانشجویان ارائه میشد، میتوان ملاحظه کرد.
پذیرش دانشجویانی از سراسر جهان
حجتالاسلام محسن اسدی موحد با بیان اینکه تولیت فقید آستان قدس، مرحوم آیتالله طبسی(ره)، نسبت به فعالیتهای دانشگاه رضوی، رویکردی نهضتی و تمدنی داشتند، خاطرنشان کرد: باتوجهبه این نگاه، این دانشگاه نیز از همان آغازین سالهای تأسیس، اقدام به پذیرش دانشجویان خارجی نخبه از سراسر جهان کرد.
وی تصریح کرد: نخستین گروه از دانشجویان خارجی که برای تحصیل به دانشگاه رضوی آمدند، 12 نفر از دانشجویان چینی بودند که در حال حاضر از اساتید حوزه و مسئولان فرهنگی دینی کشور چین هستند؛ حتی یکی از فارغالتحصیلان چینی این دانشگاه، در کشور چین رادیوی قرآن را راه اندازی کرده که در ترویج دین اسلام و تشیع، بسیار موثر و مفید بوده است.
وی ادامه داد: گروه بعدی از دانشجویان خارجی دانشگاه رضوی، 6 دانشجوی پاکستانی بودند که اکثر این فارغ التحصیلان هم از افراد موثر در امور دینی و فرهنگی در پاکستان هستند.
اسدی موحد اضافه کرد: 34 نفرنیز دانشجوی کشورهای تاجیکستان، بوسنی و هرزگوین و اوگاندا بودند که این افراد را آیتالله تسخیری معرفی کردند؛ در واقع با همکاری دانشگاه رضوی و مجمع تقریب مذاهب و مجمع جهانی اهل بیت با همان نگاه تمدنی و نهضتی، دانشجویان برای تحصیل در این دانشگاه انتخاب شده و میشوند.
اسدی موحد بیان داشت: در سال های قبل نیز 15 دانشجو از کشورسوریه جذب شدند و آخرین جذب دانشجوی خارجی از کشور استرالیا در سال 1403 بود که تا کنون بیش از100 نفر از این دانشگاه فارغالتحصیل شدهاند که همگی در گوشه و کنار جهان در حال تبلیغ و تدریس دین و علوم دینی، هستند.
برگزاری همایشهای بینالمللی
مسئول امور بینالملل دانشگاه علوم اسلامی رضوی، برگزاری همایشهای فراملی را یکی دیگر از فعالیتهای مهم این دانشگاه دانست و تصریح کرد: اهمیت این مسئله برای ما تا جایی است که افتتاح این دانشگاه هم زمان با برگزاری نخستین کنگره بینالمللی امام رضا(ع) بود که در دانشگاه رضوی برگزار شد.
مقام معظم رهبری نیز که آن زمان رئیسجمهور بودند، برای شرکت در آیین افتتاحیه این همایش جهانی، تشریف آوردند.
وی با اشاره به حضور فعال و موفق دانشگاه رضوی در برگزاری همایشهای مشترک با دیگر کشورهای جهان، اظهار داشت: کنفرانس بینالمللی عمر شمسالدین یا شیخ اجل با همکاری دانشگاه یوین چین، دانشگاه رضوی و دانشگاه فردوسی مشهد؛ اولین اجلاس تأسیس حزبالله لبنان در سال 1366 با حضور افراد شاخصی همچون شیخ زکزاکی، رهبر شیعیان نیجریه و همچنین اجلاس سفرای خارج از کشور در زمان وزارت دکتر علیاکبر ولایتی، از جمله این همایشهاست.
اعزام مبلغان بینالمللی به خارج از کشور
اسدی موحد با اشاره به اقدامات دانشگاه رضوی در زمینه تبلیغ دینی اظهار کرد: این دانشگاه از سال 1369 با همکاری وزارت امور خارجه و سازمان تبلیغات اسلامی، نسبت به اعزام مبلغ به خارج از کشور اقدام کرد که این اعزامها در ابتدا به کشورهای آفریقایی چون تانزانیا، نامیبیا، زامبیا و... انجام میشد و به تدریج به کشورهای دیگر گسترش یافت.
وی افزود: تا کنون بیش از 30 مبلغ بینالمللی به صورت مقطعی برای تبلیغ علوم دینی به خارج از کشور اعزام شدهاند که اکثر این مبلغان، امروز در مقام و پستهای سیاسی، فرهنگی و دینی کشور،مشغول خدمت هستند.
وی خاطرنشان کرد: بنده نیز توفیق داشتم که برای تبلیغ علوم دینی به بیش از ۲۰ کشور سفر کنم که البته بیشتر این سفرها به کشورهای آفریقایی بوده و پس از هر سفر، از آخرین وضعیت مسلمانان آن کشور و ظرفیتهای موجود برای مبلغان ایرانی گزارشی تهیه میکنم تا برای مبلغان بعدی، راهگشا باشد.
تبادل نظر و همکاری علمی با کشورهای خارجی
مسئول امور بینالملل دانشگاه علوم اسلامی رضوی تصریح کرد: یکی دیگر از فعالیتهای فراملی این دانشگاه، همکاری و تبادل نظر علمی با دانشگاهها و مراکز فرهنگی و دینی دیگر کشورها ست که از جمله آنها میتوان به همکاری علمی با دانشگاه سوربن پاریس، اشاره کرد.
وی با بیان اینکه دانشگاه رضوی در زمینه چاپ کتاب نیز با برخی از کشورهای اسلامی همکاری دارد افزود: کتاب «دیوان شمیم الولاء فی النبی و آله النجباء»، یکی از این آثار است که اخیراً با همکاری دانشگاه رضوی و عتبه حسینیه، بهصورت مشترک از سوی انتشارات «کربلاء للدرسات و البحوث»، در کشور عراق و دانشگاه رضوی، به چاپ رسیده است.
اسدی موحد در پایان با تاکید بر اینکه، دانشگاه علوم اسلامی رضوی آیینهای تمامنما برای ترسیم نمایی شایسته از اسلام و تشیع است، خاطرنشان کرد: دانشجویان این دانشگاه بهویژه دانشجویان خارجی، بهخاطر تحصیل در مباحث حوزوی و آکادمیک، میتوانند در بسیاری از مباحث روز فعالیت کنند و از سویی سفیرانی خوب برای معرفی جمهوری اسلامی و مجموعه آستان قدس رضوی به جهان باشند و از سوی دیگر، موقوفاتی را در خارج از کشور، جذب آستان حضرت رضا(ع) کنند.