تبیین مزیت های رشته فقه و مبانی حقوق
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم اسلامی رضوی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسین فرزانه، مدیر گروه فقه دانشگاه رضوی در نشست انجمن علمی گروه فقه به تبیین مزایای رشته فقه و مبانی حقوق پرداخت.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر فرزانه در بیان فهرستی از دغدغه ها و چالش های ذهنی دانشجویان رشته فقه دانشگاه علوم اسلامیرضوی، بهاصلی ترین چالش ها نظیر اینکه، اساسا چرا باید تحصیل در حوزه یا دانشگاه را انتخاب کنیم در حالیکه راه هایی سریع تر و آسان تر برای کسب درآمد مالی و تضمین شغلی، در جامعه فعلی ایران، وجود دارد ؟ چرا باید در رشته های علوم انسانی تحصیل کنیم ؟ چرا باید رشته فقه در میان رشته ها را انتخاب کنیم و دلیل ترجیحدانشگاه رضوی در بین سایر دانشگاه ها چیست؟
وی در ادامه برای پاسخ به گره های ذهنی دانشجویان رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی به این مقدمه اشاره کرد که تصمیمات انسان در زندگی تابع اهداف اوست بنابراین سنجه تشخیص درستی یا نادرستی یک تصمیم، سازگاری یا تعارض با اهداف می باشد.
وی افزود: اهداف زندگی انسان مشابه اهداف شریعت، به عالی، متوسط و ابتدایی تقسیم بندی می شود و فرد باید در برنامه ریزی هایش به این نکته توجه کند که تعارضی بین این اهداف وجود نداشته باشد یعنی کسی که هدفش در زندگی کسب درآمد و امکانات مالی و رفاهی است نباید تصیماتی اتخاذ کند که به این هدف منتهی نمی شود.
مدیر گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی بیان داشت: در یک زیست مومنانه هدف اصلی و غایت نهایی تقرب الهی یا همان سعادت دنیا و آخرت است و یک فرد مومن باید در تمامی تصمیم گیری های خرد و کلان زندگی اعم از انتخاب رشته، دانشگاه، همسر و غیره این هدف را فراموش نکند.
وی افزود: پس در گام اول هر شخصی باید به این نتیجه برسد که آیا با توجه به همه شرایط و امکاناتی که در اختیار دارد، تحصیل کردن به نفع او و در جهت سعادت دنیوی و اخروی اوست یا خیر ؟
وی در پایان بیان داشت: افراط در ورود به دانشگاه ها و تلقین این نکته که برای موفقیت، همه باید وارد دانشگاه شوند و تحصیلات آکادمیک داشته باشند از اساس رویه ای نادرست است که در نهایت منجر به افزایش فارغ التحصیلان بیکار و معضلاتی مثل فرار مغزها و مهاجرت و نیز دیگر آسیب های اجتماعی می شود.