اسلام به رابطه با خدا و خلق او خلاصه می شود
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم اسلامی رضوی، پیش از ظهر امروز مراسم شهادت امام موسی بن جعفر علیه السلام به صورت مجازی و نیز حضوری با رعایت پروتکل های بهداشتی در سالن اجتماعات دانشگاه برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمين سيدآبادي سخنران این مراسم در جمع اساتید و کارکنان دانشگاه بیان داشت: تمام اسلام در سیره اهل بیت علیهم السلام به دو چیز ختم می شود نخست رابطه با خدا و سپس رابطه با خلق خدا و این به گونه ای است که تمام وجود برای خدا باشد یعنی هر کاری را برای خدا انجام بدهیم جتی عبادت کردن برای خدا باشد نه به امید ثواب و عقاب که برای آن در نظر گرفته اند.
وی افزود: یکی از عبادت ها دیدن مرزهای حلال و حرام و دقت در آن است بپرهیزیم از رفتن به جایی که نباید در آنجا دیده شویم. هیچگاه نباید نفس خود را از کوتاهی در بندگی خدا تبرئه کرد بلکه باید ملامت کرد و در پی جبران بود تا توفیق بیشتری کسب کنیم.
وی ادامه داد: این ها معرفت است که اگر پرتوی از آن بر دل ما بنشیند کیمیا می شود بنابراین باید سعی کنیم خود را به خدا نزدیک کنیم تا گرهی در زندگی ما ایجاد نشود.
سخنران مراسم بیان داشت: امام سجاد علیه السلام در رساله حقوق می فرمایند اولین حق، حق خداست و این چنین است که بنده خدا باشی و برای او شریکی قائل نباشی!
وی افزود: بدانیم کسی که در برابر او نماز می گذاریم و عبادت می کنیم از همه مردم به ما نزدیک تر است او خداست و سزاوار پرستش و ما در حق او باید بندگی کنیم.
وی ادامه داد: سیره اهل بیت جلوه های بسیار زیبایی دارد و ما را به این نکته مهم توجه می دهد که به همان اندازه که به خدا توجه داریم به خلق او نیز عنایت داشته باشیم راه خدا از مسیر خلق او عبور می کند.
حجت الاسلام والمسلمين سيدآبادي گفت: اگر می خواهیم حلاوت بندگی و عبادت را بچشیم باید در مقابل خلق خدا فروتن باشیم این یک نکته و آموزه کلیدی از مکتب اهل بیت علیهم السلام است.
وی افزود: تکریم در سیره امام کاظم تاکید شده، از این رو هرکسی که بر امام کاظم علیه السلام وارد میشد حضرت مورد تکریم قرار می داد زیرانداز خودش و اگر زیر اندازی نبود لباسش را برای او می انداخت.
وی افزود: در سیره اهل بیت سفارش به مهربانی با مردم بسیار شده به این بیان که به کسی که مهربانی می کنی یا برادر دینی توست یا در خلق نظیر تو و انسان و مخلوق و بنده خداست بنابراین در رفتار با همه انسانها محبت و مهر ورزی پیشه کرده و آنها را مورد تکریم قرار بدهید.
وی ادامه داد: کسی نمی توانست بر پیامبر در سلام کردن سبقت بگیرد حتی زنان و کودکان! این فروتنی و تکریم و مهر ورزی پیامبر بود که از آموزه های دین مبین است.
سخنران مراسم گفت: خداوند مردم را عیال خویش معرفی کرده و محبوب ترین انسان ها را کسانی دانسته که به مردم مهر ورزیده و در حل مشکلات و برآوردن حوائج آنها قدمی برمی دارد.
وی افزود: امتی که حقوق برادران دینی حقوق انسانها و ضعفا در آن مورد توجه باشد عذاب نخواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمين سيدآبادي در ادامه بیان داشت: در سیره سیاسی ائمه تاکید بر آن است که هیچ باطل یا اهل آن را تایید نکرده و با دستگاه ظلم و جور همکاری نشود. از این رو حضرت به صفوان بن مهران فرمود همه کارهای تو مورد پسند من است مگر یک کار، آن هم کرایه دادن شترهایت به خلیفه! چرا که به قدر برگشتن شترها و گرفتن کرایه اش در دل تمایل داری خلیفه جور سلامت برگردد.
وی افزود: در مقابل علی بن یقطین سفارش می شود که بماند چرا که ماندن او برای امام مایه انس و آرامش و برای برادران دینی اش موجب عزت است به این دلیل که شاید بتواند بعضی کاستی ها را جبران کند.
وی ادامه داد: حضرت این ماندن در سرای جور را مستلزم کفاره می داند که آن را هم خدمت به خلق معرفی می کند و در مقابل این گره گشایی و خدمت به مردم ضمانت می کند که او زندان نرفته و بهشت قسمتش شود.