دکتر حمید عباس زاده کاظم آبادی

دروس تدريس شده

مدت همکاری

1

دانشگاه فردوسی مشهد (دانشکده الهيات شهيد مطهری)

صرف ونحو کاربردی 1تا4، مکالمه 1تا3، قرائت ودرک متون مطبوعاتی عربی.

از 1379 تا 1385

2

دانشگاه علوم اسلامی رضوی (گروه زبان وادبيات عربی)

صرف ونحو پيشرفته دوره کارشناسی ارشد عربی، علوم بلاغی، تاريخ ادبيات عصر جاهلی، متون نظم ونثر جاهلی، تاريخ ادبيات عصر اسلامی، متون نظم ونثر اسلامی، متون نظم ونثر معاصر، زبان شناسی، آزمايشگاه زبان، انشاء، مکالمه، إعراب القرآن وغريبه، فقه اللغه، تأثير قرآن کريم بر پيدايش علوم ادبی، ادب مقارن، بررسی نمونه های شعر ونثر عربی از مکاتب مختلف، نقد ادبی، روش تدريس.

از 1384 تا کنون

دانشکده تربیت مدرس مشهد

ادبيات عرب 4(نحو مبادئ العربيه)، ادبيات عرب 5 (متون نظم ونثر معاصر عربی )، علوم بلاغی، ترجمه های قرآن کریم و...

از 1382 – ادامه دارد

4

دانشگاه اصفهان (دانشکده زبان های خارجی ـ گروه عربی)

مکالمه(1)، انشاء(3)، بلاغت(علم المعانی)، متون نظم ونثر عصر عباسی اول، متون نظم ونثر (1)(عصر نهضت ومعاصر).

از1387 تا 1388

جامعة المصطفى

متون نظم ونثر معاصر (دكتري) – فقه اللغه (ارشد) – تاريخ ادبيات عصر اسلامي و اموي(ارشد)

1379 – ادامه دارد

6

علوم حديث شهر ري (واحد مشهد)

بلاغت در نهج البلاغه(ارشد)

1379 – ادامه دارد

حوزه علميه مشهد

مکالمه عربی- فن ترجمه – نقد ادبی و

1380 – ادامه دارد

• مقاله های فارسی وعربی

مقتبسات قرآنيّة في شعر الشيخ أحمد الوائليّ

علمی ـ پژوهشی، مشترک با آقای دکتر جعفر بهاء الدين (دلشاد)، چاپ شده در عراق، ش9 مجله دانشگاه أهل البيت (ع) کربلا، سال 88 (2009م).

مؤلفه های تصوير هنری در نامه 31 نهج البلاغه

علمی ـ پژوهشی، مشترک با آقای دکتر محمد خاقانی، در نوبت چاپ در مجله "حديث پژوهی" دانشگاه کاشان.

حسن تعبير در زبان وادب عربی

علمی ـ پژوهشی، مشترک با آقای دکتر علی نوروزی، چاپ شده در مجله گروه ادبيات عرب  دانشگاه فردوسی اسفند 1389.

اقتباس های قرآنی در نهج البلاغه

چاپ شده در مجله مطالعات تفسيری.

جماليّة الانزياح البياني في المفارقة القرآنية

علمی ـ پژوهشی، مستخرج از پايان نامه، مشترک با آقايان دکتر محمد خاقانی، ارائه شده برای چاپ در مجله بين المللی علوم انسانی دانشگاه تربيت مدرس

تراسل الحواس في ضوء القرآن الكريم، وظائف، وجماليات

علمی ـ پژوهشی، مشترک با آقای دکتر محمد خاقاني، چاپ شده در مجله دراسات في اللغة العربية وآدابها دانشگاه سمنان وتشرین سوریه

زيبايی شناسی حذف حروف جارّه در قرآن کريم

زيرچاپ در مجله دانشگاه علوم اسلامی رضوی مشهد.

8

نظرگاه های اقبال لاهوری درباره هنر وادبيات

مشترک با آقای دکتر علی نوروزی وچاپ شده در مجموعه مقالات همايش بين المللی اقبال وانديشه های او در فروردين ماه 1391 دانشگاه فردوسی مشهد

10

پژواک وحی در چکامه های ولایی کمیت

پذیرش شده در مجله آموزه های قرآنی دانشگاه علوم اسلامی رضوی 1397

11

الوصف الوجداني في روميات أبي فراس الحمداني، تجليات ومرامي

پذیرش شده در مجله دانشگاه أهل البيت (ع) کربلای معلی (در نوبت چاپ)

• راهنمايی پايان نامه

ترجمه وتحقیق کتاب تطور البحث الدلالی فی القرآن دراسة تطبيقية فی القرآن الکریم

راهنما- مدرسه علميه عالی نواب مشهد ـ پايان نامه دوره کارشناسی ارشد زبان وادبيات عربی

ترجمه وتحقيق کتاب رسم المصحف اثر د.احمد شلبی

راهنما- دانشکده علوم قرآنی مشهد ـ پايان نامه دوره کارشناسی علوم قرآنی

3

افتقاد المتراس؛ تعریب کتاب «جای خالی خاکریز» (از آثار دفاع مقدس، نوشته: سعید عاکف)

اسم فاعل و معناشناسی آن در قرآن کریم

مشاور- مدرسه علميه عالی نواب مشهد ـ پايان نامه دوره کارشناسی ارشد زبان وادبيات عربی

فراهنجاری واژگانی قرأن کریم در جزء 30

6

ترجمه و توضیح کتاب القواعد البلاغية في ضوء المنهج الإسلامي استاد فقید دکتر محمود البستاني

بررسی عناصر داستانی در مجموعه داستانی کان ولن

راهنما- پايان نامه دوره کارشناسی ارشد زبان وادبيات عربی – دانشگاه علوم اسلامی رضوی

8

مقایسه تطبیقی صور بیانی قرآن در رساله رمانی در اعجاز قرآن کریم وتلخیص البیان مرحوم سید رضی

مشاور- پايان نامه دوره کارشناسی ارشد زبان وادبيات عربی – دانشگاه علوم اسلامی رضوی

9

بررسی ادبی ادعیه انتظار (دعای ندبه و...)

• همايش

عنوان مقاله

1

همايش بين المللی تأثير متقابل زبان وادبيات فارسی وعربی: تهران، دانشگاه الزهراء آذرماه 79

إطلالة علی تعليم اللغة العربية في الثانويات الإيرانيّة

همايش ملی تفسير قرآن ونهج البلاغه ارديبهشت89

اقتباس های قرآنی در نهج البلاغه

• آثار قلمی
    • النور المجرد(ج1و2و3) : ترجمه به عربی کتاب نور مجرد در شرح حال آیت الله حاج سید محمد حسین حسینی طهرانی قدس سره، اثر: حضرت آيت الله حاج سيد محمد صادق حسيني طهراني.
    • رسالة في التدبر الترتيبي في القرآن: ترجمه به عربي کتاب: درسنامه تدبر ترتیبی قرآن (مبانی و روش)، اثر استاد: محمدحسین الهی زاده.
    • رسالة في التدبر الموضوعي في القرآن: ترجمه به عربي کتاب: درسنامه تدبر موضوعی قرآن، اثر استاد: محمدحسین الهی زاده.
    • دروس في تدبر القرآن الجزء 30. ترجمه به عربي کتاب: درسنامه تدبر جزء 30 قرآن، اثر استاد: محمدحسین الهی زاده.
    • خطاب الأخلاق العالمية في التعاليم الرضويِة : ترجمه به عربی کتاب: گفتمان اخلاق جهانی در تعالیم رضوی، اثر آقای رضا وطن دوست، 1397.
    • الفجر الصادق : ترجمه عربی کتاب: فجر صادق با عنوان: براي اداره ارتباطات اسلامي آستان قدس رضوي 1397.
    • رحلة مع الشمس : ترجمه عربی کتاب: سفر با خورشید، اثر آقای محمد تقی فعالی 1398.
  • داوری ها و ارزیابی ها
    • داوری مقالات مجلات علمی پژوهشی برخی دانشگاه های کشور