حجت الاسلام والمسلمین شریعتی تبار: تقوا از منظر دیگر همان نظم و انضباط است و طلاب باید خود را به رعایت آن مقید کنند.
۱۳۹۴-۰۹-۰۳
نظم و انضباط ،منظری دیگر از تقوا
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم اسلامی رضوی، جلسه ی درس اخلاق این هفته دانشگاه با حضور حجت الاسلام والمسلمین مهدی شریعتی تبار، مدیر عامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی در سالن اجتماعات ساختمان شماره یک دانشگاه برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین شریعتی تبار با تاکید بر اهمیت نظم و انضباط در زندگی، تقوا را ازمنظری دیگر همان نظم و انضباط دانست و گفت: تقوا خود گونه ای از نظم است بدین معنا که هرآنجا که خدا دوست می دارد بنده اش را آنجا بیابد انسان مؤمن، منضبط در آن موقعیت حضور می یابد و در جایی که خدا دوست نمی دارد وی از آن موقعیت اجتناب می ورزد و این همان نظم است.
وی تقوا را از بزرگترین موفقیت ها برشمرد و کسب موفقیت را بدون رعایت نظم و انضباط غیرممکن دانست.
این استاد اخلاق با اشاره به سوره ی حجرات این سوره را سوره اخلاق و ادب نام نهاد و به بررسی آیات مربوط به نظم پیامبر(ص) در این سوره پرداخت.
وی با بیان داستان برخورد اعراب با پیامبر اکرم(ص) و عدم رعایت نظم و احترام از سوی اعراب نسبت به رسول اکرم(ص) ، عدم رعایت نظم و انضباط در کار را از مصادیق بارز نادانی در لسان قرآن کریم معرفی نمود.
مدیر عامل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی ، نظم را دارای منافع شخصی و اجتماعی معرفی نمود و طلاب را موظف به رعایت آن دانست.
حجت الاسلام والمسلمین شریعتی تبار با بیان نکاتی درباره رعایت نظم در رفتار علما به واکاوی نقش این عنصر در زندگی و نهضت بنیانگذار انقلاب اسلامی پرداخت.
این استاد حوزه و دانشگاه با برشمردن روایات مبتنی بر اغتنام فرصت و تقسیم بندی اوقات و برنامه ریزی برای آن ، این دسته از روایات را ناظر بر اهمیت رعایت نظم و انضباط از منظر اسلام دانست.
وی در ادامه با مذموم شمردن تسویف و عقب انداختن امور، این کار را از مصادیق بی نظمی معرفی نمود.
در پایان حجت الاسلام والمسلمین شریعتی تبار با یاد کردن از شهدای دانشگاه، برنامه ریزی و نظم در بندگی را از خصائص ویژه این شهدا دانست که موجب تفقه در دین وعلو درجات برای ایشان گردید.
افزودن دیدگاه جدید: